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Pays: Etats-Unis

Cactus San Pedro (Echinopsis pachanoi) - Encyclopédie

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Cactus San Pedro (Echinopsis pachanoi)

21 Commentaires

Nous proposons des boutures et des graines du cactus San Pedro dans notre boutique.

Qu'est-ce que le cactus San Pedro ?

San Pedro - Echinopsis pachanoi

Le plus vieux cactus remonte à 20 000 ans. Il a un aspect spécial qui lui permet de survivre durant une sécheresse extrême et sous une grande chaleur. Les épines sont bien sûr les traits caractéristiques les plus représentatifs d'un cactus, ce sont en fait des feuilles sans aucune humidité, ce qui les a transformé en épine. Elles servent aussi à protéger le cactus contre la lumière du soleil et les animaux. Mais certain des cactus n'ont pas d'épines et se protégent donc différemment, elles sécrétent un poison. Comme par exemple le Peyote, Sunami, Pata de Venado, Tsuwiri, bonnet d'êvéque, Aztekium Retterii et Astropytum Astrias.

Le San Pedro (Echinopsis pachanoi), aka Trichocereus Pachanoi, est le plus connu de la famille des Trichocereus. Selon les chercheurs comme Backeber, le trichocereus a 47 genres, qui tiennent leur origine de l'Amérique du Sud. Certains autres disent qu'il n'y a que 13 genres. En outre le E. Pachanoi et certains autres types qui contiennent également de la mescaline. La quantité de cette mescaline dépend de l'espèce et de l'âge du cactus.

Botanique

Le San Pedro est un cactus colonnaire avec 4 à 9 côtés. il pousse très vite, il posséde un système racinaire efficace. Le San Pedro ne cesse de croître jusqu'à ce qu'elle succombe sous son propre poids. Une fois le cactus tombé il va de nouveau s'enraciner et produire de nouvelles colonnes. C'est pourquoi le San Pedro est utilisé comme tige de greffage pour les autres cactus difficile à cultiver.

Plus le cactus est vieux et grand et plus il fait chaud, plus il y a de mescaline. Celui-ci doit être trouvé droit.

Histoire

En 1960, Turner et Heyman ont constaté que le San Pedro contient de la mescaline et l'ont appelé le cactus Opunita Cylindtica. Le nom de San Pedro tient son origine de l'idée que l'apôtre Petrus est le détenteur de la clef qui méne au ciel.

Le San Pedro était (et est encore) utilisé par les Indiens de la région autour de la Cordillère des Andes : le Pérou, l'Equateur et la Bolivie. Il est utilisé pour ses effets hallucinogènes ce qui est nécessaire pour une prédiction précise et afin de tracer les causes des maladies

Chimie

Mescaline (3,4,5-trimethoxy-B-phenethylamine) pourcentage : 1 à 10 % sur matière séche (Erowid)

Le San Pedro contient, en plus de la mescaline de la tyramine, hordinenine, 3-methoxytyramine, anhalaninine, anhalonidine, 3,4-dimethoxyphen-ethylamine, 3,4-dimethoxy-4-hydroxy-B-phenethylamine et 3,5-dimethoxy-4-hydroxy-B- phenethylamine.

Effets

Les effets font leur apparition 1 à 2 heures après la consommation de San Pedro, les effets peuvent durer de 8 à 15 heures. Ils peuvent entre autre augmenter de façon extrême votre sensibilité à la lumière, vous serez alors capable de voir et de sentir tous les rayons de lumière et de voir des gens et des rayonnements. Des souvenirs oublier peuvent refaire surface, vous serez aussi capable de percevoir les sons et les voix de très loin, de voir la "lumière magique". Vous pourrez ressentir différentes émotions telles que l'euphorie, la peur l'amour, l'amour pour tout ce qui existe et n'existe pas, vous pourrez vous mettre à crier, à rire ou a pleurer.

Les effets du San Pedro sont à bien des égards plus agréables que ceux du peyotl. Pour commencer, le goût n'est que légérement amer, et vous aurez moins de nausées qu'avec le peyotl. Lorsque l'expérience psychotrope s'empare de vous, elle est moins écrasante, plus tranquille et loin d'être aussi physique que celui de ce dernier.

Utilisation médicinale

L'utilisation traditionnelle du San Pedro est la cuisson (pendant longtemps), les morceaux d'un cactus sont mélangés à des herbes comme le Micha (Brugmansia suavenolens) et le Cimorillo (blumei Coleus). Ce qui est ajouté dépend des résultats escomptés par le chaman.

Aujourd'hui les cactus sont mangés secs. Séchez-les en pièces de 1 cm d"épaisseur et mettez-les simplement au soleil. Les épines et la tige en bois ne doivent pas être consommés. Le mieux est de broyer chaque partie afin d'éviter les probèmes d'estomac. Entre 20 et 50 grammes peuvent être consommé, avec la peau qui constitue la plus grande partie, prennez de l'eau et du citron pour l'acide citrique, cela aidera l'organisme à digérer le cactus. Le mieux est de ne pas manger pendant 6 heures avant de commencer le cactus.

Contre-indications

Comme avec d'autres substances psychoactives, manger le San Pedro donne aussi une gueule de bois avant que le voyage proprement dit commence. Fièvre, nausées, vomissements pendant environ 1 heure.

Avertissement

Assurez-vous d'avez toujours une personne expérimentée et sobre avec vous, pour le soutien et la sécurité

Les composés actifs conduisent l'utilisateur dans une transe hallucinogène qui est comparable à une psychose. Donc, quoi que vous fassiez, ne conduisez pas une voiture ou un autre véhicule. Ne prenez le San Pedro que lorsque vous êtes dans un environnement sûr et familier. Ne voyagez jamais seul. Lorsque les choses tournent mal Seresta ou Valium peut aider à atténuer les craintes.

Culture

Le San Pedro aime la chaleur et la lumière. Sur les collines, où il pousse le sol contient beaucoup de nutriments, il faut donc en ajouter ainsi que certains éléments nutritifs des plantes, mais pas trop non plus. Donnez-lui un peu d'eau supplémentaire pendant les journées chaudes. Quand le cactus sera à l'intérieur, mettez-le derrière une fenêtre orientée plein sud, ce serait l'idéal. La première et la plus imporrtante des conditions est qu'il faut que la lumière soit orientée vers le cactus.

Le San Pedro est facile à cultiver et également facile à multiplier. Vous pouvez commercer à partir de graines, de boutures ou de la plante elle-même. Elle a besoin seulement d'eau et de certains nutriments. Une bouture doit d'abord sécher. Ce qui peut prendre jusqu'à 1 an.

Le faire pousser à partir de graines demande beaucoup de temps (des années).

Liens / Références

Cette article s'est basé des pages suivantes :

Erowids San Pedro Vault


Commentaires

  • subterranean 02-07-2007 01:36:42

    drying,grinding,and putting into gel caps is the best way to go. i am very experienced with many psycs and have done pedro several times. i like it the most.one foot x 3" will do it.just respect it and dont be stupid.these things are not toys for your amusement,this stuff is serious.

  • dpg 14-07-2008 16:36:39

    Is it possible to grow San Pedro indoors in northern countries (indoors)? We have only very small amount of sunlight in winter time... is it a problem?

  • WHEAT 08-10-2008 17:52:36

    AFTER ANOTHER GROWING SEASON,I HAVE ONE FIVE FT. STALK SIX 3 TO 4 FT READY FOR A NICE TRIP ,NO LUCK BOILING LAST YEAR NO BUZZ NOTHING OFF OF 2FT. SOMBODY GIVE ME THERE BEST WAY USING 5FT. THANKS. WHEAT

  • satan 21-12-2008 21:05:17

    u can also cultivate the catus to grow arms bye cutting the base and adding a bit of cloning gell to the cut then wrap in wet news paper

  • whyers 08-04-2009 08:13:50

    Cloning gel? Can anyone tell me more about cloning gel? Have never heard of it before, but sounds very interesting!!

  • aargh a moth! 05-09-2009 14:50:03

    cloning gel is rooting compound but in a gel! google it. its fairly easy to use as long as you follow the instruction of use (found on net not on packet) strictly! good luck.

  • speckil 01-11-2009 07:12:12

    u all r stupid all u have to do is take a 12" piece, throw it in the blender with honey for sweetness, an then drink it, an u call your self pro, don't you see the simplicity in nature, humans just have to make things so complicated.

  • thecrystalshiip 13-12-2009 01:56:30

    evening to you all,
    i'm planning on trying san pedro next week but i don't really have a clue what the power of one cacti is..
    sorry for my crappy english..
    i mean light trip is 20cm ? medium 30 ? strong 50+ ? i have no idea!




    _walkin' the rainbows_

  • gootch420 27-03-2010 07:46:28

    Hey des anybody know what mescaline content is with dried san pedro vs. fresh?

  • Aegir 05-07-2010 18:24:39

    12" cactus, frozen, chopped up, blended until liquified. That's the really easy part. Then you boil it down on medium heat for about 3-4 hours after a half our of warm-up on low heat, just watch the water level (and be patient lol). In the end you want about a solid 12oz of extract 'tea' to drink after it's strained.

    Just coming down off a trip from that method, very visually appealing colors and pyschosis. High suggest smoking some jwh018 for a more intense trip or smoking some weed for a more mellow one. Intensity of jwh018 makes the overall trip to be somewhat comparable to mushrooms, by the way. I had a blast. Average white guy, average weight, average doseage....hella fun.

  • Nap 30-09-2010 01:45:41

    I recently came into some dried san pedro cactus and dont know how i would go about consuming that? Everybody here seems to use fresh cacti so how would i make this edible/drinkable?

  • lowendgangstercrip 08-07-2011 18:37:31

    after you boil it n strain how much is the right amount to drink

  • chemist 09-08-2011 22:44:32

    try adding some lemon juice to the boiling mash. The active ingredient is a base and not very soluble in water. The acid from the lemon will salt out what you want and make it more water soluble

  • avilonis 17-10-2011 17:50:35

    can you eat the skin from a cutting bought off amazon to get the mescaline trip desired?

  • artie 18-11-2011 00:46:37

    I'm looking for antiinflamitory(s) for arthritis-etc. I read somewhere san pedro is good for this and also an anti cancer plant-(goes along with being antiinflamitory). Any thoughts or suggestions on this and other plants? Tks

  • Dark christmas 01-02-2012 08:50:05

    I'v done san pedro about 8 times fresh but never tried the dried, simply cut a 30 cm length (average 7 - 8 cm dia point to point) into slices (1 - 2 cm is good) dice, then put into a blender with the same quantity of clean water. blend this to a green slimy pulp & put into a cooking pot. repeat this until the whole 30 cm is used. bring to boil fast on a high heat then drop back to a fast simmer. simmer the mix for 4 hours but add water if the mix starts to get thicker than shower gel - this is to stop it burning to the bottom - after the 4 hours strain the mix thru a clean cotton cloth and ring every last drop out of the pulp. disguard the pulp, drink the slimy gooey green liquid. it tastes fucking terrible but is a great trip. the mix can be simmered/reduced down over a few more hrs to a gel & put into gel caps but i worry about the effect on the stomach wall.. add honey or lemon to alter that awful taste & make urself think its milk & drink it quick to get it down. enjoy!

  • lab 21-11-2012 04:27:49

    Grapefruit juice in the blender with San Pedro helps me alot with the taste and ingestion!!!

  • Shel 25-04-2013 10:31:11

    I've been doing San Peddies for 2 years now almost once a month but when I boil it I boil about 4 cuttings & make quite a lot of liquid, could anyone help with preservation techniques? What natural preserver can I add to make it not go off?

  • Mescalito 25-07-2015 09:35:21

    San Pedro combines with Datura root nicely. They look nice in the garden growing together. I find cactus emphasize a theme of purity, and it's usually a bad idea to smoke tobacco. Trichocereus cactus have a soapy quality and are rich in gelatinous poly-saccharides. There is a healthy feeling with cactus, and taken internally, it has a reputation to clear the skin of blemishes. It strengthens the libido and sharpens the vision. It is one of the best entheogens in existence. Blending it with water and drinking raw is a fast easy and effective way to consume cactus, and you only need an inch. Ja bless.

  • Leon 22-08-2015 07:10:09

    I ordered 2 San Pedro cacti from Spain last year, both about 3 inches in length. They had been growing under grow lights until the beginning of summer this year when I moved them outside and started giving them nutrients and they took off. Two days ago I went to replenish the tops of the pots with some more river rocks when I noticed that there was another San Pedro poking itself out from beneath the rocks right next to the original. It is not looking like a baby either. It is wide and looks like a separate cactus started growing. I can not see whether it is attached to the original cactus as it poked itself from beneath the rocks and I don't want to dig into it to see if it has branched off from the original, but if it did it had to branch itself off from close to the roots. Is this normal or even possible?

  • teh0r4cl3 03-06-2016 12:31:35

    Yes it is normal and possible for cactus to reproduce like that. San Pedro is an easy grower and if it's happy it will spawn other plants. They don't have a juvenile stage, they look like little adult plants.


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